Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

CASE ECO ROMANIA

 

Home

CASE ECO ROMANIA

Casele din argila sunt cunoscute in Romania de peste 300 ani. Doi bănăţeni întorşi din Canada au redescoperit confortul caselor ecologice construite din lut.
În partea nordică a sa­tu­lui Sasca Română, la ieşirea din Cheile Nerei, se găseşte o casă mai aparte. În afară de faptul că arată ca o căsuţă din poveşti sau mai degrabă ca acelea ale hobbiţilor din „Stăpânul Inelelor", casa este una în întregime verde. Adică ecologică 100%. Totul este conform normelor ecologice: de la materialele de construcţie şi până la mobilier.
Cob-ul este un amestec de pă­mânt lutos, apă, paie şi nisip. Se lucrează fără cofraje, cărămizi sau chimicale. Nu­mele în engleză ,,cob" este cam acelaşi lucru cu ro­mâ­nescul văiugă, paiantă sau pământ bătut, adică lut(argila). Diferenţa este că lutul, com­po­ziţia în sine, este frământat mult timp până ce ajunge la o consistenţă untoasă, o pastă asemănătoare cu aluatul de pâine. Constructorii lucrează în sistem spirală, iar forma este una unică, irepetabilă, fiindcă totul este făcut manual, fără cofraje sau tipare.
CASE ECO DE ARGILA ROMANIA, este o noua firma pe piata in constructia si arhitectura caselor eco din argila (lut).
Pentru ca aceste case sunt cele mai ieftine de construit, ne-am gandit ca pe anii acestia de criza sa le promovam. Mana de lucru este ceva mai scumpa, dar materialele aproape ca nu trebuie cumparate, ele existand poate chiar pe parcela dumneavoastra de pamant.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one